Juice Time

3 x avocadosalade

Avocadosalade met mosterddressing

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s
enkele blaadjes sla
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
zeezout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiding

Schil de avocado’s, snijd ze doormidden en verwijder de pitten; snijd ze nu in kleine blokjes.
Leg wat blaadjes sla op een schaal en schik hier de blokjes avocado op.
Roer in een kommetje een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en wat zout en peper.
Schenk het sausje over de avocadoblokjes en serveer de salade bestrooid met de fijngehakte peterselie.

Insalata di avocado (Avocadosalade)

Ingrediënten

4 tomaten
2 avocado’s
250 gram mozzarella
oregano
olie
zeezout
1/2 citroen

Bereiding

Pel de tomaten. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes.
Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Snijd ook de mozzarella in blokjes.
Meng alle ingrediënten in een slakom. Werk af met oregano, peper, een snuifje zout en wat olijfolie.

Avocadosalade met pecannoten

Ingrediënten

2 rijpe avocado`s
6 gedroogde tomaten op olie (potje)
1/2 bakje ongezouten pecannoten (80 gram)
1 zakje verse koriander (15 gram)
1/2 limoen
1 eetlepel grove mosterd
6 eetlepels olijfolie extra vierge
gedroogde chilipeper uit molentje
zeezout

Bereiding

Tomaatjes droogdeppen en in ragfijne reepjes snijden.
Reepjes halveren.
Pecannoten in grove stukken breken.
Blaadjes koriander van takjes plukken.
Limoen uitpersen.
In schaal limoensap, mosterd en olie tot dressing kloppen.
Chilipeper naar smaak erboven malen.
Dressing op smaak brengen met zout.
Avocado`s halveren en pit verwijderen.
Schil in midden in lengte insnijden en eraf pellen.
Avocadohelften in grove stukken breken.
Stukken avocado met reepjes tomaat en korianderblaadjes door dressing scheppen.
Salade over vier borden verdelen, pecannoten erover strooien en wat chilipeper erover malen.