Juice Time

De complete Juice Master

Dit recept en de tekst komen uit het boek ‘Puur Sap’ van Jason Vale.

Alles wat u nodig heeft in één glas sap – compleet van A tot zink!

Dit is werkelijk de ultieme groentesmoothie. Ik kan u niet vaak genoeg aanraden om dit meesterwerk zoveel mogelijk te drinken. U kunt het sap altijd het beste als maaltijd of als onderdeel daarvan beschouwen, maar dit is echt een volledige maaltijd. Als u in één drankje aan al uw behoeften wilt voldoen, van A tot zink, dan zit u bij de complete Juice Master goed.

Ingrediënten

1/2 citroen
1/2 limoen
1/4 kleine ananas
4 appels
8 wortels
2 grote handenvol spinazie
1 kleine rauwe rode biet
1/2 komkommer
2 stengels bleekselderij
1 kleine krop broccoli
1/2 paprika (kleur naar keuze)
1 stukje venkel van 5 bij 5 cm
1 bosje peterselie
1 portie waterkers
1 stukje gember van 6 mm
1 kleine rijpe avocado

Indien gewenst:
1/2 theelepel olie met essentiële vetzuren
1 theelepel lecithinekorrels
1 grote theelepel ‘levend’ acidophiluspoeder
1 theelepel tarwekiempoeder

Bereiding

Schil de citroen, limoen en ananas (tenzij ze biologisch zijn, dan hoeft u ze alleen te wassen). Maak sap van drie van de vier appels en de rest van de groenten en fruit, behalve de avocado, olie, korrels en poeders.

Snij de avocado open en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en schraap daarbij zo goed mogelijk over de schil. Hak de overgebleven appel in stukjes en doe hem samen met het sap, de avocado, olie, korrels en poeders in de blender. Blend dit alles niet langer dan 30 seconden op een lage snelheid.

Tip: Oliën met essentiële zuren, acodophiluspoeder, lecithinepoeder/korrels en tarwekiempoeder zijn verkrijgbaar bij de betere natuurwinkel.