Juice Time

De suikerval

Wanneer je eenmaal aan het juicen slaat, dan merk je eigenlijk direct al de voordelen ervan. De belangrijkste is natuurlijk dat je je gezonder voelt en je lichaam veel vitaler. De moeheid die de meeste mensen ervaren, bewust of onbewust, verdwijnt al snel. Heerlijk!

Er zijn echter enkele vallen waarin je stapt, voordat je het weet. Een van de bekendste is de suikerval. Die klapt dicht op twee manieren.

Val 1

De eerste is dat de cellen van de meeste mensen verslaafd zijn aan suiker. Niet noodzakelijkerwijs vanwege suiker in de koffie of gebak, maar omdat in de meeste producten suiker is verwerkt. Let maar eens op de term ‘glucose’ bijvoorbeeld. Ook brood, een product waarvan je het niet direct zou verwachten, wordt omgezet naar suiker, net als sushi. En, zoals een verslaving werkt: als de cellen ineens geen suiker meer krijgen, dan gaan ze daarom vragen. Daardoor ontstaat bij de meeste mensen behoefte aan zoete dingen, of aan brood.

Val 2

De andere manier waarop de val dichtslaat is vanwege emotionele redenen. Hoe depressiever, hoe liever mensen suiker nemen. Suiker verdooft namelijk emoties en daardoor voel je je even beter. Daarom zie je dat mensen die zich slecht voelen er ook slecht uitzien na een bepaalde periode. De keuze wat te eten wordt dan voornamelijk emotioneel bepaald. Het gevolg is dat de emotie even wordt gesust en je je beter voelt. Maar het lichaam gaat er uiteindelijk wel steeds meer onder lijden.

De oplossing

Zorg dat je zoet fruit in huis hebt. Ananas, sinaasappel, appel en tal van ander fruit bevat veel natuurlijke suikers. Juice een lekker combinatie en drink dat op. Doe dit langzaam vanwege je suikerspiegel! Je zult merken dat de behoefte is verdwenen, zonder dat je allerlei ongezonde keuzes maakt. Het is nog veel lekkerder ook en je voelt gelijk een stoot energie, in plaats van misselijk op de bank ploffen. Omdat je goed voor jezelf en je lichaam hebt gezorgd, zul je ook merken dat je je emotioneel ook beter gaat voelen. Fruit, wat een geschenk van de natuur!