Juice Time

Do you need a detox?

Er wordt regelmatig de vraag gesteld of detox nodig is. In feite is ons lichaam daar voortdurend mee bezig. Was dat niet het geval, dan waren we allang dood. In hoeverre ons lichaam in staat is om alles wat er niet in hoort kwijt te raken is afhankelijk van twee factoren:

1. Geef je je lichaam voldoende vitaminen, mineralen en andere stoffen die het nodig heeft? Dit is waar juicen belangrijk is. Ook voldoende zonlicht, aangevuld met voldoende vitamine D3 en B12, is van groot belang.

2. Blijf je weg bij industrieel voedsel? 90% van wat je in de supermarkt vindt is niet goed voor je lichaam! Het is een regelrechte aanval op je gezondheid. En net als bij roken duurt het even voordat je het echt merkt. Maar op korte termijn zijn er ook tal van signalen, zoals vermoeidheid, slap haar, slechte huid en een mindere gemoedstoestand. De adviezen van overheden en de voedselindustrie zorgen voor ongezondheid, niet voor gezondheid! Hoe moeilijk voor sommigen ook te aanvaarden, helaas hebben ze echt niet het beste met je voor. Hoe eerder je dat tot je laat doordringen, hoe beter voor je gezondheid!

Mist punt 1 en gooi je industrieel voedsel in je lichaam, dan is je lichaam niet in staat om af te voeren wat schadelijk is. Dan slaat het dat op, meestal in de vorm van vet. Wat niet in je vet op te slaan is blijft in je lichaam rondhangen. Sport je daarbij, dan zullen de giftige stoffen die eerder in je vet werden opgeslagen ook nog in je organen terechtkomen, met alle gevolgen van dien. Nee, het is geen leuk nieuws, maar het moet gezegd. Dit gaat tenslotte over je gezondheid!

In principe gaat je lichaam vanzelf gezond worden als je op de juiste manier gaat juicen en tevens grotendeels het industriële voedsel links laat liggen – dus ook suiker. Zo simpel kan het zijn!