Juice Time

Ik ben om!

Door Sandra Douma

Heel toevallig vertelde een tijdje geleden iemand mij over juicen. Eigenlijk kan ik het woord toevallig wel weglaten, want ik geloof niet in toeval. Maar goed, vol enthousiasme vertelde zij me over het juicen. Het persen van vruchten en groenten zou zo ontzettend gezond zijn, ze zitten boordevol vitaminen en mineralen. Echt een energieboost. Daarnaast val je er ook nog eens van af. Nou, toen ging er wel een knop bij mij om. Afvallen, dat wilde ik. En dan ook nog eens op een supergezonde manier. Dat was precies in mijn straatje. Mijn interesse was inmiddels gewekt.

Nu ben ik iemand die niet op verhalen afgaat, maar graag feiten wil weten. Het liefst nog wetenschappelijk onderbouwd. Immers, op gebakken lucht kan niemand leven. Dus ik ben mij eens gaan verdiepen in het onderwerp. Ik surfte wat op internet en bekeek wat filmpjes. Diverse reportages kwamen voorbij waarin mensen vertelden hoe het hun leven had veranderd. Mensen die voorheen moe en futloos waren, ziekten hadden en veelal aan overgewicht leden. Mijn interesse groeide met de dag, maar de echte omslag kwam toen ik een filmpje bekeek van Jason Vale. Hij vertelde dat ook hij voorheen vaak moe was, last had van eczeem en aan overgewicht leed. Zijn knop ging om toen hij besefte dat de industrie ons volpropte met suikers en cafeïne. Kilo’s suiker worden verwerkt in frisdranken, snoep, chocolade en koekjes. Zelfs de zogenaamd ‘gezonde’ sportdrankjes en zuiveldrinks barsten van de suikers. Het is de voedselindustrie die ons verslaafd maakt aan suiker. Maar juist door die vele hoeveelheden suiker worden mensen ziek en krijgen wij overgewicht. In het filmpje vertelde hij over de keuze tussen de enorme hoop suikers, bestaande uit snoep, koek, frisdrank e.d. waarvan hij dus ziek en moe werd, en groenten en fruit die hem juist veel energie zouden geven en veel gezonder zijn, dus ook een vermindering aan ziektes mogelijk maken. En niet geheel onbelangrijk, hij viel er behoorlijk wat kilo’s vanaf. Zijn keuze was snel gemaakt.

Nadat ik Jason hierover hoorde vertellen ging ook mijn knop om en wilde ik er voor gaan. Het eerste wat ik deed was zijn boek bestellen. Zo kon ik mij alvast inleven in de recepten en een beetje kennismaken met dit, voor mij, geheel nieuwe concept. Toen het boek bij mij bezorgd werd was ik aangenaam verrast. Hij legt echt heel nauwkeurig uit wat het allemaal voor je lichaam doet en betekent. Dat gaat echt heel uitgebreid en deed mij erg denken aan het boek ‘Stoppen met roken’ van Allen Carr. Toen ik dat las herhaalde hij steeds hetzelfde. Tijdens het lezen denk je dan: ja, dat weet ik nu wel. Dat heb je nu al wel 5x verteld onderhand. Pas later besefte ik dat hij het middels de kracht van herhaling het erin wilde stampen. Nou, dat heeft bij mij echt gewerkt. Ik ben toen meteen gestopt met roken (en dat na 20 jaar!). Maar met dit boek had ik dus eigenlijk hetzelfde. De kracht van herhaling. En dat werkt voor mij. Ook ik wilde niet meer moe en futloos zijn. Bovendien wilde ik niet ziek worden en ontzettend graag afvallen. Eigenlijk dus een pure win-win situatie. Ik was helemaal om en was klaar om te juicen.

Nu ben ik sinds kort bezig en ik vind het werkelijk geweldig. Het smaakt helemaal niet vies, eigenlijk juist erg verfrissend. Een aparte smaak, dat wel, maar het is best wel lekker. Ik kan het daarom iedereen aanbevelen die wat aan zijn of haar gezondheid wil doen, meer energie wil krijgen en van overgewicht af wil. Twijfel je nog, lees dan eerst het boek ‘Puur Sap’ van Jason Vale. En maak daarna jouw keuze, al weet ik wel welke dat zal zijn!

Sap ze!