Juice Time

Natrena besodemietert!

Steeds meer mensen ontdekken Stevia, een zoetstof die komt van het zoetste plantje van de wereld. Je wordt er niet dik van en het is lekker zoet. Overstappen op Stevia betekent dus in één klap gezond aan de gang. Want suiker, met bovenaan witte suiker, is niet alleen even verslavend als heroïne, het is net zo slecht. Het duurt alleen, net als bij sigaretten, langer om het slopende effect ervan te merken.

Omdat Stevia steeds populairder wordt, springt de industrie daar graag op in. Niet omdat ze interesse hebben in onze gezondheid – hun enige doel is geld verdienen – maar omdat ze graag nieuwe markten willen grijpen. Zo ook Natrena, een chemische zoetstof producent. Ze brachten Stevia op de markt (zie foto) met mooie woorden op de verpakking. Alleen, deze suiker bevat nauwelijks Stevia: er zit om precies te zijn maar 2% Stevia in! De overige 98% bestaat uit erytrithol. Een mysterieus chemisch goedje dat weliswaar minder dik maakt dan suiker, maar ook darmgassen, diaree en andere darmproblemen kan veroorzaken. En het is dus geen Stevia.

Ben je overgestapt op Stevia, of dat van plan, kijk dan goed naar de ingrediënten op de verpakking en informeer jezelf goed. Op die manier koop je ook wat je denkt te kopen. En met een beetje geluk verdwijnt dan de Natrena “Stevia” weer snel van de markt.