Juice Time

Simply Raw: hoe gezond voedsel diabetes 1 & 2 laat verdwijnen

Een prachtige documentaire over een groep mensen met diabetes type 1 en 2 die een maand lang gezond eten om zo van diabetes te genezen.

Aan iedereen die lijdt aan diabetes type 1 en 2: de medische wereld is niet de oplossing, gezond eten wel.

Over de reactie van het diabetesfonds
Het diabetesfonds heeft vanwege de vragen over deze documentaire een antwoord gegeven dat NIET klopt. De zogenaamd wetenschappelijke verklaring gaat mank op tal van punten en het is ook onjuist om te stellen dat ze niet zijn genezen. Ze gaan er ook gemakshalve volledig aan voorbij dat deze mensen ook nog eens volledig van hun overige medicijnen af zijn. Het is dus veel verstrekkender dan alleen het oplossen van diabetes. Mensen worden weer gezond op alle fronten! De bewering dat het ‘extreme’ diëten zijn is ernstig. Blijkbaar gelooft het diabetesfonds dat wat we nu eten gezond is en gebalanceerd. We wijzen graag op het feit dat de mensheid nog nooit zo ziek is geweest als vandaag, en dat komt door ons voedsel.

Ja, om gezond te blijven dient ons eetpatroon drastisch te veranderen. Het is goed te vergelijken met toen asbest nog werd gebruikt voor tal van bouwprojecten en kookplaatjes. Mensen wisten toen niet beter en dus was het heel normaal om asbest overal in terug te vinden. Vandaag de dag weten we dat het extreem schadelijk is. Dit geldt ook voor ons huidige eten. Hoewel honderdduizenden mensen wakker worden op dit punt, blijft het diabetesfonds bewust hangen in dat eerste stadium en zich beroepen op wetenschappelijke verklaringen die door de werkelijkheid allang zijn achterhaald.

Belangrijk om te beseffen is dat het Diabetesfonds grote financiële belangen heeft bij het niet vinden van een natuurlijke oplossing die diabetes ook voorkomt. De stichting wordt gesteund door de medicijnindustrie, een industrie die er uitsluitend op uit is mensen eerst ziek te hebben, opdat de markt – een honderden miljarden markt – gewaarborgd blijft, net als de stichting zelf. Natuurlijke oplossingen zijn al honderd jaar genegeerd of onmogelijk gemaakt door overheden, instanties en deze industrie. Dit geldt ook voor kanker. Dit betekent niet dat de meeste mensen bij het Fonds dit beseffen. Die volgen simpelweg wat ze wordt verteld, zonder zelf gedegen en onafhankelijk na te denken en onderzoek te doen – met alle ernstige gevolgen van dien voor miljoenen mensen.