Juice Time

Sinaasappel+ salade

De heerlijke salade op de foto hierboven is – helemaal als je zoveel mogelijk biologische ingrediënten gebruikt – erg gezond en lekker! En hij is ook nog heel gemakkelijk en snel te maken.

Ingrediënten

flinke handvol rucola sla
1/4 limoen
1/2 paprika
1/4 komkommer
1 tomaat
1/2 sinaasappel of 1 biologische (die zijn de helft kleiner)
Stuk parmezaanse kaas
1/2 komkommer
paar stronkjes peterselie
1 eetlepel lijfolie
1/2 eetlepel balsamico azijn
1 hand pijnboompitten en/of andere pitten, bijvoorbeeld pompoen.
grofgemalen peper
zeezout
1 theelepel honing

Bereiding

Neem een flink bord en leg daarop de rucola. Snij de paprika, tomaat en komkommer in stukjes en leg deze er bovenop. Strooi daarover de kleingesneden peterselie. Desgewenst door elkaar mengen of zo laten. Schil de sinaasappel dik zodat er alleen oranje overblijft en snij met een mesje de partjes eruit. Zorg dat je de vliesjes aan de sinaasappel laat zitten. Drapeer de partjes over de andere ingrediënten. Neem een handje pijnboompitten en/of andere pitten strooi die over de salade. Schaaf een aantal flinke krullen van de parmezaanse kaas over de salade. Maak een dressing van de limoen, olijfolie, honing en balsamico azijn, een beetje zeezout en flink wat gemalen peper. Verdeel die tenslotte over de salade en eten maar! Serveer de rest van de kaas met schaaf erbij, zodat je er later desgewenst nog meer op kunt doen. De hoeveelheden zijn richtlijnen, experimenteer er naar behoeven mee en probeer ook eens andere ingrediënten. Vervang de sinaasappel bijvoorbeeld eens door appel of stukjes zalm.

Aantal porties: 1 persoon.