Juice Time

Stap 1: gezond is niet wat je denkt

Je lichaam heeft voeding nodig, daarom eet je dagelijks. Je gelooft dat je gezond eet, want tenslotte eet je volgens de schijf van vijf. Het voedingscentrum heeft het beste met je voor heb je geleerd. Helaas is dat niet het geval. De aanbevolen voeding van instanties is helemaal niet gezond. Als we kijken naar de schijf van vijf, dan zien we daarop veel producten die de gezondheid juist schaden, niet bevorderen. En de producten die overblijven, groenten bijvoorbeeld, zijn ook al niet gezond omdat we die meestal verhitten. Verwarming van groenten zorgt ervoor dat de voedingsstoffen eruit verdwijnen (www.naturawlifestyle.com-waarom rauw?). Fruit eet je zo, maar dan haal je meestal wel eerst de schil eraf. Helaas, in die schil zitten nu juist de meeste voedingsstoffen verborgen. Dus terwijl jij denkt dat je gezond spruitjes eet, of een sinaasappel, is dat dus helemaal niet het geval. En dan hebben we het nog niet eens over dat de meeste groenten en fruit niet biologisch of organisch zijn, waardoor er nog steeds veel schadelijke stoffen op en in zitten. Dat alles gaat uiteindelijk onherroepelijk ten koste van je gezondheid.

Industrieel voedsel

Industrieel voedsel, dus alles behalve verse groenten en fruit, bevat weinig voeding die van belang is voor je lichaam. Verhit of niet, de bestanddelen zijn buitengewoon lastig af te voeren en een aantal is zelfs erg schadelijk voor je lichaam. Tel daarbij nog eens de talloze chemicaliën op die erin zitten en doe daar vervolgens vele kilo’s suiker bij (141 reasons sugar ruins your health). Wellicht wordt het je dan duidelijk waarom je gezondheid helemaal niet is wat ie hoort te zijn. Misschien ben je zelfs wel ziek, of heb je klachten zoals hooikoorts of infecties. Het zijn voornamelijk de gevolgen van je leven lang je lichaam niet geven wat het werkelijk nodig heeft, terwijl je er ondertussen wel bergen instopt die het helemaal niet aankan. Meer over industrieel voedsel.

Waarom juicen?

In groenten en fruit zit alles wat je lichaam nodig heeft, eventueel aangevuld met extra 100% natuurlijke supplementen. Waarom zou je dat juicen? Het antwoord is heel simpel: je zou dagelijks onmogelijk dezelfde hoeveelheid rauwe groenten naar binnen krijgen als je het zo zou eten. Daarnaast is het ook helemaal niet zo lekker, een andere reden waarom je al snel zou stoppen. Dat zou zonde zijn, want dit is de kans om voor het eerst te beseffen waar die vermoeidheid vandaan komt. Je krijgt de kans om te ontdekken hoe een echt gezond lichaam eigenlijk voelt. Het voelt dan licht, flexibel en het is prettig om in te leven. Niet langer hoef je dat blok vlees en botten met je mee te slepen de hele dag. Daarnaast zullen de meeste ziekten tot de verleden tijd behoren omdat je immuunsysteem weer perfect werkt. En omdat je lichaam niet langer ’s nachts alle rotzooi uit je systeem moet werken ben je ’s ochtends uitgerust na minder slaap. Zomaar enkele voordelen.

Nooit meer op dieet

Een ander voordeel van juicen is dat je ervan zult afvallen. De meeste mensen zijn te dik en doen hun best met allerlei diëten vet kwijt te raken. Maar zoals iedereen heeft gemerkt werkt dat alleen tijdelijk. Uiteindelijk komt het er gewoon weer aan en dat is frustrerend. Door over te gaan op gezond voedsel, op de juiste manier, gaat je lichaam vanzelf weer in balans komen. Dat betekent dat het begint met afvoeren van gifstoffen, waarna ook het vet vanzelf wordt afgevoerd. Daar wordt je dunner van!

Sporten is niet altijd gezond

Dan zijn er mensen die sporten om af te vallen. Wat maar weinig mensen weten is dat ze te dik zijn met een goede reden. Want in dat vet worden hoeveelheden gifstoffen opgeslagen die je lichaam heeft binnengekregen via al dat industriële voedsel en vervolgens niet kwijt kon. Dus als je gaat sporten en je vet verdwijnt, waar denk je dat dan die gifstoffen terechtkomen? Precies, in de rest van je lichaam, wat je systeem nu juist trachtte te voorkomen. Sporten als je te dik bent is dan ook niet erg verstandig (dit is geen advies om te stoppen zonder advies van een specialist). Alweer een advies dat wellicht goed is bedoeld, maar mogelijk helemaal niet gezond. Sporten met daarbij het juiste voedsel, dat is een heel ander verhaal. Dan kan je systeem aan de gang om dat gezonde lichaam nog gezonder te houden. Dan is sporten heel gezond.

De ‘Juicemaster’

Jason Vale, beter bekend als de ‘Juicemaster’, doet al jaren zijn best om zoveel mogelijk mensen uit te leggen hoe het precies zit met voedsel. Hij heeft als geen ander ervaring met juicen vertelt je bijzonder duidelijk waarom juicen zo belangrijk is, op een leuke, toegankelijke manier. Voor meer inzicht en goed advies raad ik je dan ook aan om het boek ‘Puur Sap’ te kopen dat door hem is geschreven. Voor de meeste mensen is het een echte eye-opener en reden genoeg om over te stappen op juicen.
 

Jason Vale - Puur SapMeer informatie en bestellen (Boekenwarenhuis.nl)

 

Klaar om te beginnen met juicen? Ga door naar stap 2: beginnen met juicen!