Juice Time

Vitamine D voorkomt kanker

Uit een nieuw onderzoek, gedaan door de UCSD School of Medicine en Moores Cancer Center, blijkt dat het innemen van vitamine D3 en Calcium kanker kan voorkomen en genezen. Het aantal doden door kanker zou maar liefst met liefst 75% omlaag gaan.

Belangrijk: uit onderzoek is ook onomstotelijk gebleken dat het niet zozeer gaat om vitamine D, maar om specifiek D3. Op basis van gedegen research en ervaring ligt de de aanbevolen hoeveelheid D3 voor een volwassene ongeveer 5000 IE per dag. Voor kinderen tot 10 jaar ligt deze op 1000 IE. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar hebben ongeveer 2000 IE nodig. Daarna geldt de dosering zoals voor volwassenen. Mensen met een donkere huis kunnen bij deze hoeveelheid ongeveer 2000 IE optellen, omdat hun huid de vitamine D opname via de zon vermindert.

Let op: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ligt vele malen lager dan in werkelijkheid noodzakelijk is. Er is ook veel onjuiste en valse voorlichting om het vitaminegebruik te voorkomen of de dosis laag te houden, opdat ziekten niet kunnen worden voorkomen. Er zijn talloze campagnes (geweest) die mensen waarschuwen voor vitaminegebruik, terwijl er nog nooit iemand is overleden aan vitamines bij normaal gebruik! In tegenstelling tot bij medicijnen: jaarlijks sterven meer dan 250.000 mensen wereldwijd als direct gevolg van het gebruik van medicijnen volgens voorschrift.

Laat je niet bang maken! Een overdosis vitamine D3 kan in sommige gevallen resulteren in toxische reacties. Daarvoor dien je echter wel meer dan 250.000 IE in te nemen over een langere periode. Dit betekent echter niet dat je roekeloos D3 moet innemen. Het heeft wel effect op je lichaam en teveel kan de effectiviteit teniet doen. De kunst is balans.

Deze video geeft nog meer betrouwbare informatie: